Su çulluğu ;
Hami Bey, çullukların esaret altına girmediklerini bilmiyordum, katkınız için teşekkürler .
Sevgili Mustafa, ben tüm kuşları seviyorum, çullukları da, onları esaret altına alalım demedim, farezi olarak_fikir jimnastiği açısından neler aklımıza geleceği, ya da ornito genetiği açısından (Doğru deyim kullandım mı acaba, Hocalarımız düzeltecektir yanlışsa ) belki Hocalarımızın bizlere söylemek istedikleri olabilir diye forumu açtım.
Fatih Bey teşekkür ederim katkınız için, selamlarımla, bölgedeki başarılarınızın devamını temenni ederim .
Ahmet Hocam ; ben çullukları resmen alıkoyalım_esaret altına alalım demedim. Mustafa Bey e söylediğim gibi tüm kuşları severim. Hani teoriler vardır, hipotezler vardır her bilim dalında. Ben sadece fikir jimnastiği açısından yani teorik olarak bir su çulluğu, ya halkalamada yakalanınca veya herhangibir şekilde yakalanıp üzerinde birkaç nesil araştırma yapılsa ( derin olmayan kaplarda beslense _hatta avcı korkusu olmadan_ gagalarının boyutunda değişiklik ve göz kürelerinin kafasındaki yerleşiminde değişiklik olabilir mi ki ) , ne farklılıklar meydana gelir, demek istedim .
Hami Bey, onların esaret altına girmeyeceklerini söylemiş, bu değerli bilgiyi öğrenmiş oldum . Halkalama çalışmalarını ve kuşların ağlarla nazikçe yakalandığını, kısa süre içinde ölçümlerinin yapılarak ve her türe uygun ölçülerde halkalama yapılarak ve onlara zarar verilmeden tekrar doğaya salındığını, daha önceleri merak edip ilgili kaynaklardan öğrenmiştim zaten . Hatta merak ettiğim için bir süre Samsun veya Kars bölgesinde halkalama çalışmasına katılmayı da düşünmüştüm, fakat halihazırdaki mesleğim ve uğraşlarım o dönemlerde bana zaman tanımadı .Ayrıca; Çağan Bey in ve diğer Akademisyenlerin çalışmalarını da rastladığımda okuyorum ve izliyorum, onları da özverili çalışma ve bilime katkılarından dolayı takdir ediyorum .
Forum yazısına ilginiz ve katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim, değerli bilimsel çalışmalarınızda her zaman dediğim gibi başarılarınızın devamını ve kolaylıklar diliyorum. Saygı ve sevgilerimle .
Korhan Bey; çulluk örneği ve balıklarla ilgili bilimsel anlatımlarınız çok ilginç, ben şahsen çok faydalandım, teşekkürlerimi sunarım .